Annons
Annons


5 hälsofördelar av att äta vattenmelon!


Jag har ju fått megacravings för bland annat vattenmelon. Har även kommit på att det enklaste sättet att äta den är att dela den i  två delar och gröpa ur den med en sked. Kan inte få nog! Det är läskande gott och enkelt att äta i värmen, dessutom superbra för oss. Nedan är några hälsofördelar:

Annons

♥ Vattenmelonen är rik på antioxidanter och andra viktiga näringsämnen som vitamin B6, folsyra, magnesium, zink, kalium, C-vitamin och mycket mer! Vattenmelonens höga antioxidantinnehåll gör att den är antiinflammatorisk. C-vitaminen är bra för huden, hälsan och ”anti-ageing”. Dessutom motverkar vattenmelonens aminosyror viktuppgång.

♥ Vattenmelonen är mättande och kroppen tar lätt upp dess näring, samtidigt renas kroppen och är även vätskedrivande.

♥ Vattenmelon är bra för gravida kvinnor (vilken tur!) på grund av att den är lättsmält och på så sätt får både barnet och mamman mycket näring, trots att det finns mindre plats i magen.

♥ Vattenmelonen förebygger kramper (precis som gurkan) och man har bevisat att den lindrar mensvärk. Detta på grund av den vätskedrivande effekten som spolar ut gifter och slaggprodukter från muskelvävnaden.

♥ Studier har visat att vattenmelon är bra för hjärtat då den sänker blodtrycket.

watermelon

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar