Annons
Annons


Ananasglass doppad i choklad


blogg_ananasglass
Vill ni ha ett superenkelt tips på vad man kan göra när sötsuget smyger sig på och det enda man har i skafferiet hemma är ananas, kakao och kokosolja? Här kommer ett härligt och snabbt recept till er 😉 Det var faktiskt över förväntan hur gott det var och dessutom ett nyttigare alternativ till vanligt godis/glass.

Annons

Recept ananasglass doppad i choklad (ca 4 st):
• Färsk ananas
• 1 msk kallpressad kokosolja
• 1 msk kakao, rå eller vanlig
• eventuellt 1 tsk honung/kokossocker för sötning

Gör såhär:
1) Skiva ananasen i 4 st ca 1-2 cm tjocka skivor. Använd en hjärtformad pepparkaksform och forma ananasen. Gör ett litet hål i botten med en kniv och för in en glasspinne eller ha den som den är. Frys i några timmar.
2) Värm kakao, kokosolja och kokossocker/honung (eventuellt färdigköpt mörk choklad) i en skål över ett vattenbad.
3) När allt är smält, ta ur ananasen ur frysen och doppa i chokladen (jag använde sked och ringlade över).
4) Ät direkt och njut!

Kommentera | Translate


Annons



Laddar