Annons
Annons


Är allt på instagram fake?


Det har ju varit en stor debatt den senaste veckan och flera stora instagramkonton har gått ur instagram och berättat ”sanningen”. Jag tycker att det är jättebra att personer med stort inflytande berättar hur det fungerar, för de som inte redan visste om det. Jag har själv varit en person som mått väldigt dåligt när jag läst många bloggar/följt instagramkonton, där allt ständigt verkar vara perfekt och undrat varför mitt liv inte ser ut så.

Annons

Det som är viktigt att komma ihåg är att det endast är en liten del av sitt liv som man visar upp, ofta den delen man tycker bäst om eller som man tror är mest intressant att läsa om, enligt mina erfarenheter. Jag hade förmodligen inte förstått det om jag inte känt många som bloggar eller själv börjat blogga. Jag försöker att visa upp en så ärlig sida som möjligt här i bloggen, men erkänner att jag inte bloggar om exakt allt som händer i mitt liv.

Tycker däremot inte att det är rätt att säga att allt i sociala medier är fejk, för det är det inte. Om man tar min blogg/instagram som exempel. Visst, jag redigerar mina bilder och förstärker färger etc, men mest för att jag tycker att kameran plockar bort stora delar av hur man faktiskt upplever en måltid eller person i verkligheten. I min blogg skriver jag lite blandat om vardag och recept, men min instagram är mer nischad och har ett uttänkt flöde. Jag postar självklart alltid mina bästa bilder (ni skulle se alla bilder som jag inte postar, en del ser hemska ut haha). En smoothiebild som jag visar för er kanske jag har minst 50 bilder av som jag inte använder (det kan man inte tänka sig kanske..?).

Anledningen till att jag inte postar de jag tycker är mindre bra, är för att jag vill inspirera och förmedla en känsla. Det är mitt mål. Att visa att nyttig och hälsosam mat kan vara färgglad och rolig. På grund av det använder jag endast de bilder som jag tycker blev bäst för att kunna förmedla det. Sedan fungerar även min blogg/instagram som en sorts portfolio för jobbuppdrag och då är det viktigt att jag kan stå bakom alla bilder jag tar.

Vad anser ni om det hela? Ser ni instagram och bloggar och mår dåligt eller blir ni inspirerade av personerna bakom? Diskutera gärna detta ämne med mig för jag tycker det är viktigt!

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar