Annons
Annons


Choklad Chiapudding


God morgon! Hoppas ni mår bra 🙂 Idag lyxade jag till det med en riktigt chokladig frukost, nämligen chiapudding med chokladsmak. När det är julledighet tycker jag att man ska unna sig lite extra gott till frukost när man har tiden till det. Ni måste testa!

Annons

CHIAPDDING MED CHOKLADSMAK
1,5 dl Havremjölk med chokladsmak (från Oatly)
2 msk Chiafrön
eventuellt 1 krm guaranapulver (från Macacos)

Fyll ett glas med alla ingredienser och rör om ordentligt. Förvara i kylen några timmar före servering alternativt över natten. Toppa med till exempel kokos, hallon, mynta och kakaonibs (jag använde kakaonibs från Renée Voltaire som kom med i senaste The Healthy Box)

Alternativt recept på havremjölk (1 liter): 2 dl ekologiska och glutenfria havregryn, 2 msk naturell olja, jag använde linfröolja, 1 krm himalayasalt, 10 dl vatten, 1-2 msk Kakao, 1 tsk Vaniljpulver. Gör såhär: Mixa alla ingredienser i en mixer ca 30 sekunder. Sila därefter mjölken i en nötpåse (tror att en vanlig kökshandduk kan fungera också) till en skål eller karaff. När all vätska är borta så ta bort nötpåsen och släng bort klumpen av havreblandningen. Fyll upp en glasflaska som går att sluta för med ett lock då den behöver omskakas före servering. Förvara i kylen, håller 2-3 dagar skulle jag tro.


English. Good morning! Hope you feel good 🙂 Today I did a luxury breakfast with chocolate chia pudding. When it’s winter break, I think we should indulge in a little extra for breakfast when we have time for it. You must try this one!

CHIA PUDDING WITH CHOCOLATE: 2 tbsp Chia Seeds, 1.5 dl Oat milk with chocolate or other plantbased milk, optionally 1 pinch guarana powder. Mix all ingredients in a glass and stir well. Place in the fridge for at least 1-2 hours (or over the night) stirring periodically.

Alternatively recipe for oat milk (1 liter): 2 dl organic and gluten-free oatmeal, 2 tbsp natural oil, I used flaxseed oil, 1 pinch of Himalayan salt, 10 dl of water, 1-2 tablespoons cocoa, 1 teaspoon vanilla powder. Do this: Mix all ingredients in a blender for about 30 seconds. Strain then the milk in a nut bag (think an ordinary kitchen towel can function well) into a bowl or jug. When all the liquid is gone, remove nut bag and discard the lump of oatmeal mixture. Fill up a glass bottle can stop for a cap when it needs to be shaken before serving. Keep in the fridge, keep 2-3 days, I would think.

Kommentera | Translate


Annons



Laddar