Annons
Annons


Fryst granolatårta med chokladmousse & jordgubbar


Vem har sagt att man inte kan äta tårta till frukost? Det lyxar ju till det rejält och behöver inte alls vara onyttigt. Här nedan är ett recept på en tårta som lika gärna kan ätas till frukost som till dessert. Hoppas ni gillar receptet!

Annons

Fryst granolatårta med chokladmousse & jordgubbar:
Botten
1,5 dl valfr Granola
1,5 msk Kokosolja (Nu3)
1 msk Jordnötssmör (Green Choice)

Chokladmousse
1,5 st mogna Avokado, urkärnad
4 st Dadlar, urkärnade
1,5 msk Kakao
1 tsk Honung (Nu3)
1 nypa äkta Vaniljpulver

Gör såhär: Börja med att röra ihop granola, smält kokosolja och jordnötssmör i en bunke. Fyll en liten rund form (ca 10 cm) och pressa ihop så det blir kompakt. Mixa sedan avokado, dadlar, kakao, Vaniljpulver och honung med en stavmixer. Fyll sedan på chokladmoussen i formen. Toppa med valfri topping, jag valde jordgubbar, och frys i minst 4-6h. Låt tina en stund innan servering, njut!

tarta3

// English //

Frozen granola cake with chocolate mousse & strawberries:
Bottom
1.5 dl of Granola
1.5 tablespoons of coconut oil
1 tablespoon peanut butter

Chocolate mousse
1.5 pc ripe avocado
4 pcs Dates, pitted
1.5 tbsp cocoa
1 teaspoon honey
1 pinch Vanilla powder

Do this: Start by mix together granola, melted coconut oil and peanut butter in a bowl. Fill a small round shape (about 10 cm) and make it compact. Then mix avocados, dates, cocoa, vanilla powder and honey with a hand blender. Fill the chocolate mousse into the mold. Top with optional toppings, I chose strawberries, and freeze for at least 4-6H. Let thaw a while before serving, enjoy!

Kommentera | Translate


Annons



Laddar