Annons
Annons


Havregrynsgröt med chiafrön & dadlar


God morgon och glad måndag! Ny vecka igen och det är en vecka jag sett fram emot, för på torsdag åker nämligen jag och min kille till Barcelona över helgen. Det ska bli så härligt!

Nu har jag precis njutit av lite frukost och idag kände jag för klassikern havregrynsgröt men med en twist. En kombination som jag älskar och gör gröten lite roligare. Värt att testa tycker jag!

Annons

HAVREGRYNSGRÖT MED CHIAFRÖN & DADLAR
1 dl Havregryn
1 msk Linfrön
1 tsk Chiafrön
1 färsk Dadel
Kanel

Koka vatten i en vattenkokare. Fyll en skål med havregryn, linfrön, chiafrön och klipp ner en dadel i små bitar. Krydda med massor av kanel. Häll på 2 dl vatten och låt stå några minuter och rör om med jämna mellanrum tills det blivit en gröt. Självklart kan man göra gröten i mikron eller på spisen men jag gillar denna variant då gröten blir lite knaprigare. Toppa med t.ex. jordgubbar, blåbär och banan. Njut!

// Good morning and happy Monday! New week again and it’s a week I looked forward, for the thursday namely, me and my boyfriend to Barcelona for the weekend. It will be so wonderful! Now I have just enjoyed a little breakfast and today I felt the classic oatmeal but with a twist. A combination that I love and makes the porridge a little more fun. Worth a try, I think!

OATMEAL WITH CHIA & DATES
1 dl rolled oats
1 tablespoon Flax seeds
1 teaspoon of chia seeds
1 fresh Date
Cinnamon

Boil water in a kettle. Fill a bowl of oatmeal, flax seeds, chia seeds, and cut down a date in small pieces. Season with plenty of cinnamon. Pour in 2 dl of water and let stand a few minutes, stirring regularly until it became a porrige. Of course you can make porridge in the microwave or on the stove, but I like this variant when the porridge becomes a little crisper. Top with for example strawberry, blueberry and banana. Enjoy!

1 kommentar | Translate


Annons



Laddar