Annons
Annons


Inte alltid som man tänkt…


Ofta när man läser bloggar så är ju allt nästan jämt och ständigt frid och fröjd, med färgglada bilder och toppenhumör, ofta även i denna bloggen kan jag erkänna. Men alla dagar är verkligen inte perfekta, till exempel idag. Ibland går det inte alltid som man tänkt, trots att man så gärna vill.

Annons

Idag vaknade jag faktiskt upp på helt fel sida, drömde mardrömmar hela natten och vaknade mitt i en dröm när någonting dåligt hände. På grund av det vaknade jag med en känsla av ilska. Trots min ilska, drack jag en kopp kaffe, bytte om till träningskläder och gick ut på en timmes powerwalk. Är så glad att jag fått in den vanan för jag vet att hur dåligt man än mår innan en promenad, så mår man alltid bättre efteråt.

Svor för mig själv i säkert 30 minuter, till jag tillslut började skratta högt åt mig själv. Äntligen kickade endorfinerna in och jag blev gladare, vilket resulterade i att jag gick med positiva tankar resten av rundan. När jag kom hem igen hade jag betydligt bättre humör än innan. Efter frukosten var dagen rätt skön fram till på eftermiddagen, då energinivån och humöret gick ner igen. Vet inte om det beror på dåligt matintag eller dagsformen, men kände mig svag. Känner även att mina hormoner kickat igång igen den här månaden, som jag tidigare nämnt påverkar mig otroligt mycket.

Trots att det tog emot något enormt på kvällen, gick jag ändå till dagens Body Fit pass. Man vet ju aldrig om det är psykiskt eller fysiskt dåligt man mår, förrän man försökt. Kände redan efter 5 minuter att jag var ovanligt andfådd. Efter ca 10 minuter blev jag yr och fick gå ur salen. Tjurskallig som jag är tog jag en frukt och drack vatten för att gå in i salen för att köra igen. Klarade ca 5 minuter innan jag blev vit i ansiktet, kroppen började skaka och jag fick synbortfall/talsvårigheter. Fick gå ut igen och då bestämde jag mig för att det nog inte är min dag idag. Kände mig otroligt misslyckad och besviken på mig själv.

Nu är jag hemma och har ätit lite middag. Känner mig lugnare och klarare i huvudet. Trots att det inte blev riktigt som jag tänkt mig idag, hade ju verkligen sett fram emot träningen sedan förra veckan, så tänker jag ändå vara glad över att jag faktiskt:

1) Tog mig ut på en morgonpromenad trots att det tog emot till 100% och jag var sjukt arg
2) Jag gick till träningen på kvällen även om det också tog emot till 100%
3) Jag avslutade passet när jag kände att kroppen sa nej istället för att fortsätta
4) Att jag har kommit in i så pass bra rutiner att jag i alla fall försöker istället för att skippa

Ursäkta för långt inlägg, men detta är mina verkliga känslor idag. Det är ofta från de sämre dagarna som bra saker, tankar och reflektioner kommer till en. Så trots en dålig dag känner jag ändå att det var en bra dag och morgondagen kan bara bli bättre!

Hur hanterar ni sämre dagar? Har ni några tips på energikickar etc? 🙂

1 kommentar | Translate


AnnonsLaddar