Annons
Annons


Längtan


Tänk att jag redan längtar tillbaka till lugnet. Att få vara i nuet konstant och bara bry sig om vad som känns bäst att göra för stunden. Det är självklart så att jag förstår att man inte jämt kan ha det så och om sådant vore fallet så kanske man inte hade uppskattat lugnet så mycket. Jag hade verkligen inga förväntningar på resan och Turkiet, tänkte mest att det skulle vara jobbiga turkar som skrek efter en och så vidare. Jag hade inte förväntat mig det fantastiska landskap som Turkiet erbjuder. Tittade man åt ena hållet var det turkosblått hav, lite längre bort bergstoppar och ännu lite längre alptoppar med snö. Tittade man bakom så var det ökenliknande fält och åt sidan härligt gröna trollskogar. Det fanns verkligen allt. Och det bästa av allt, lågsäsong och väldigt lugnt.

Annons

Det bästa av allt med lugnet och tystnaden var att det helt plötsligt gick att lyssna till sin inre röst som inte allt för ofta gör sig hörd mitt i allt storstadsbuller och stress. Den lilla rösten som berättar för en vad man egentligen vill ha i livet och värdesätter. Den där rösten som får en att förstå att det enda som behövs i livet är kärlek. Man behöver inga materiella saker för att vara lycklig, det är bara samhället som vill få oss att tänka så. Lycka är att få vakna upp varje morgon, vara frisk och ha nära och kära i sitt liv.

Den bästa morgonen var när jag vaknade klockan 5.30, inte kunde somna om och inte ville väcka Carro, så jag tog försiktigt på mig mina kläder och smög ner till havet. Inte ett ljud hördes och det var mörkt förutom ett litet orange sken vid horisonten. Jag satte mig ner i sanden och blickade ut över havet. Lyssnade på vågorna och vinden. Det var lite kyligt så gjorde några Yoga Asanas för att hålla mig varm och satte mig sedan igen. När det gått nästan en timme så började solen sakta stiga mot himlen. För varje minut spred den sina strålar och det blev varmare och varmare. Kände hur strålarna gick in i hela min kropp. Det var den morgonen som tårarna började rinna ner på min kind. Lyckotårar. Lycklig över att jag fick uppleva just den stunden, just där och då. Lycklig över att det var så fantastiskt vackert och att jag lever och får vara med.

Den stunden ska jag bevara i mitt inre och påminna mig om varje dag som känns lite tyngre. IMG_7355soluppgång

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar