Annons
Annons


Lättlagad, god och näringsrik lunch


dfffdbild
omoelett2

Ibland är tiden knapp när det är dags för lunch och vad passar bättre då en än lättlagad omelett? Denna rätt slänger man ihop på 10 minuter och är så god!

Ingredienser
Några grönkålsblad
2 Ägg
1 Äggvita
1/4 Gul lök
Olivolja
1/4 Citron
Persilja
Cayennpeppar
Salt & Vitpeppar

Annons

Gör såhär:
1) Börja med att steka grönkålsbladen i olivolja på medelvärme några minuter. Pressa över citron och krydda med salt och cayennpeppar. Fyll sedan en tallrik med grönkålen.
2) Hacka gul lök i små bitar och stek i olivolja på medelvärme några minuter.
3) Vispa under tiden ihop ägg med en gaffel i ett glas. Krydda med vitpeppar och salt.
4) Häll över äggen i stekpannan och låt omeletten stelna på undersidan. Vänd sedan över halva omeletten så det blir en halvmåne. Stäng av värmen och servera med grönkålen och persilja. Njut!

 

// English translation //

Ingredients: Some kale leaves, 2 eggs, 1 egg white, 1/4 yellow onion, Olive oil, 1/4 Lemon, Parsley, Cayenne pepper, Salt & pepper

Instructions:
1) Start by frying kale leaves in olive oil over medium heat for a few minutes. Squeeze over lemon juice and season with salt and cayenne pepper. Then fill a plate with green cabbage.
2) Chop the onion into small pieces and fry in olive oil over medium heat for a few minutes.
3) Beat the meantime the eggs with a fork in a glass. Season with white pepper and salt.
4) Pour the eggs into the pan and let the omelette stiffen underneath. Then turn over half the omelet so it becomes a crescent. Turn off the heat and serve with green cabbage and parsley. Enjoy!

Kommentera | Translate


Annons



Laddar