Annons
Annons


Livets ständiga utmaningar


Har funderat på en sak idag, ingen går igenom sitt liv helt smärtfritt. Det lurar alltid någonting runt hörnet som man behöver ta i tu med, antingen en jobbig händelse eller en negativ känsla. Som att man aldrig får vara helt 100% glad och lycklig. Därför har jag lärt mig att man kan se motgången på ett annat sätt, som en utmaning eller en viktig lärdom.

Annons

En sak som är jobbig för mig just nu är att jag påbörjade en otroligt rolig resa för några veckor sedan gällande träning och var helt lyrisk. Så glad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Den känslan varade ungefär i två veckor för plötsligt fick jag en skada i benet. Inget allvarligt trodde jag och körde på som vanligt. Har gått på några behandlingar och det visade sig vara en irriterad och överansträngd nerv. Dum som jag är har jag tänjt på gränserna och tränat ändå vilket resulterat i att det bara blivit värre och värre. För tillfället kan jag knappt gå utan smärta och måste knapra voltaren.

Vad vill jag nu säga med detta? Jo, för att komma till poängen så hade jag för ett år sedan tänkt ”why me” , känt att livet var orättvist, varit ledsen, deprimerad och allmänt förstörd. Okej, kan erkänna att alla de tankarna slår mig men har börjat se det på ett annat sätt. Jag tänker mer: ”vad vill livet lära mig med detta?”. Det är en fråga jag har börjat ställa mig i nästan alla nya situationer och då brukar faktiskt ett svar poppa upp ganska direkt som gör det lite lättare att gå igenom.

I just detta fall tror jag att det handlar det om att jag tappat fokus på det mest viktiga i mitt liv (familj, skola, vänner och jobb) och istället kört slut på mig själv med aktiviteter som borde komma sekundärt. Jag har även varit dålig på att lyssna på min kropps signaler och trott att min hjärna och envishet kan vinna. Så har jag förstått inte är fallet. Det jag tror livet försöker säga mig i detta fall är att jag måste få bättre balans. Bara för att någonting är superroligt och jag bara vill göra den specifika saken, så får jag inte tappa fokus från de grundstenar som är viktiga för mig. Därför är min lärdom av detta att inte gå in som i en bubbla och fokusera 200% på en sak, utan försöka fördela ut min energi på många saker samtidigt, så att kroppen och sinnet har en chans att återhämta sig mellan gångerna. Det är inte hållbart i längden att bara göra en sak.

Så prio ett nu blir B A L A N S mellan allt roligt. Efter att benet läkt så jag kan börja att gå på det dvs.. Så ett tips är att ställa sig frågan ”vad vill livet lära mig med detta” nästa gång ni stöter på en jobbig situation och försöka se sitt liv ur ett större perspektiv.

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar