Annons
Annons


Melonglass till frukost


God morgon fina läsare, hoppas ni mår bra! Vad hände med vårvädret? Det är ju snart juni och nu tycker jag att sommarvärmen kan komma igen, håller ni inte med?

Hur som helst. Startar dagen idag med en svalkande melonglass till frukost, serverad i en skål gjord av melon. Perfekt om man inte vill att glassen ska smälta!

Annons

melon1

MELON SMOOTHIE
1 fryst Banan, skivad // 1 frozen Banana, slized
1 fryst Galiamelon, urgröpta fruktköttet // 1 frozen Galia melon, hollowed flesh
1 msk riven Kokos // 1 tbsp grated coconut
1 tsk Baobabpulver // 1 tsp Baobab powder
1/2 Lime, saften // 1/2 Lime, juice

Kvällen innan: Skala och skiva banan i små bitar och stoppa i en plastpåse och frys. Dela en galiamelon i två lika stora delar och gröp ur fruktköttet och stoppa även detta i en plastpåse och frys.
Morgonen därpå: Fyll en matberedare med den frysta bananen och melonen och låt tina några minuter. Tillsätt därefter kokos, baobabpulver och lime. Mixa tills det blir en krämig konsistens, tillsätt eventuellt lite vatten. Fyll två skålar eller varför inte de sparade melonhalvorna och njut direkt!

// The night before: Peel and slice the banana into small pieces and put in a plastic bag and freeze. Share a Galia melon into two equal halves and scoop out the flesh and even stop it in a plastic bag and freeze.
The next morning: Fill a food processor with the frozen banana and melon and let thaw a few minutes. Then add coconut, baobabpulver and lime. Mix until it becomes a creamy consistency, add possibly some water. Fill two bowls or why not saved melon halves and enjoy immediately!

 

Kommentera | Translate


Annons



Laddar