Annons
Annons


Mina bästa tips för att få vardagslivet att gå ihop som mamma!


När man har barn är saker och ting inte riktigt lika lätt som tidigare. Det som vanligtvis tar några minuter, kan ta upp till timmar. Men, som de grymma mammor vi är, lyckas man på något sätt få saker att funka bra ändå. Nedan är mina bästa tips!

Annons

Att duscha – Tiden är förbi när man kunde duscha 20-30 minuter och njuta av stillheten. Men, det går faktiskt att duscha ändå. Jag brukar sätta Nico i sin babysitter vänd mot duschen. Sedan har jag en show utan dess like. Jag dansar, sjunger och sprutar vatten mot duschglaset medan Nico nöjt ser på, skrattar och gungar själv. Ibland får det bli titt-ut. På så sätt kan jag duscha och tvätta håret i ”lugn och ro”. Att torka sig har även fått bli en lek. Fladdrar med handduken och kör titt-utleken. Det är faktiskt enda gången Nico är riktigt nöjd i babysittern numera, annars vill han bara komma ur den. Njuter så länge det vara 🙂

Att sminka sig – Detta går också relativt bra hittills. Sminkväskan som har en rolig dragkedja får ligga på golvet och agera leksak medan jag plockar ur de olika sminksakerna. Antingen sitter jag också på golvet, vänd mot Nico och använder en handspegel. Han tittar med stora ögon när jag koncentrerar mig för att sätta på mascaran. Alternativ två är att jag står upp och har Nico placerad så han ser mitt ansikte från golvet i spegeln. Då tycker han också det är kul! Ibland får han även leka med de större sminksakerna som är otroligt spännande hehe..

Att klä på sig kläder – Nico får följa med in i garderoben och leka med skor, stora ofarliga smycken och annat skoj som finns därinne. Att det blir stökigt är inte viktigt. Jag får städa upp sedan. På så sätt kan jag i lugn och ro välja kläder och jag tror han tycker det är rätt roligt faktiskt. Än så länge tycker han även at min garderob är spännande, då det är ett ”nytt och hemligt rum” för honom.

Att laga mat – Att ljudnivån höjs några decibel gör längre ingenting, så länge man får göra saker i fred. Nico får antingen sitta på golvet och då åker trumsetet fram (aka kastruller och slevar). När han tröttnat får han sitta nära mig i matstolen och se på, smaka på morötter eller leka med det som jag är ”klar med”. Även detta funkar utmärkt för det mesta! Han är så intresserad på något sätt. Än så länge har inte grannarna klagat över ljudnivån heller… Däremot fick min kille en peak av de som bor ovan att ”de hör när vi sjunger”, åh nej. Jag sjunger inte ens bra, men sjunger ganska ofta för Nico. Stackars grannar!

Ovan är bara några av alla vardagens situationer. Vad är era bästa tips?!

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar