Annons
Annons


Nyttig ”Äppelpaj” med lime, helt utan socker!


fotog
Kände mig lite sötsugen efter middagen idag så jag improviserade en efterrätt utifrån vad som fanns hemma. Resultatet blev en himmelskt god äppelkompot som smakade nästan exakt som äppelpaj. Denna kommer definitivt göras om snart igen.

Annons

Såhär gör man:
Rosta havregryn, kokosflarn och pumpakärnor (eller andra valfria nötter/frön) i kokosolja på medelvärme i stekpannan. Ringla över lite honung efter smak (beroende på hur sött man vill ha det) och rör om med jämna mellanrum så att det inte bränns. När allt har blivit gyllenbrunt är det dags att hälla över havreblandningen i en skål eller en glasburk (om inte allt används direkt).

Därefter skivar man äpple i små bitar och steker på medelvärme i stekpannan med lite kokosolja. Krydda rikligt med kanel och ringla över lite honung och pressa över limesaft. När äpplena blivit lagom mjuka så är de klara.

Blanda havreblandningen med äpplena i en skål eller i ett glas och njut av en supergod efterrätt med gott samvete!

2 kommentarer | Translate


Annons



Laddar