Annons
Annons


Nyttiga & glutenfria lussebullar


Imorse experimenterade jag fram ett alternativt recept på lussebullar utan gluten och vitt socker. Oj vad goda de blev, hade inte alls räknat med det faktiskt då jag aldrig provat glutenfria. De blev saftiga och supergoda och inte för söta, jag har aldrig gillat för söta bakverk. Dessa ger mig definitivt julkänslan och är superenkla att göra också då de inte behöver jäsa.

Annons

LUSSEBULLAR (9 st)
1 Äpple, grovrivet
1,5 dl Havremjöl (görs genom att mixa glutenfria havregryn i en matberedare till ett mjöl)
1/2 dl Mandelmjöl
1/2 dl Kokosmjöl
2 tsk Bakpulver
2 msk Fiberhusk
1/2 dl kokossocker
1 tsk Honung
1/2 tsk Himalayasalt
2 Ägg
0,5 g saffran
1 dl ekologisk laktosfri kvarg
2 krm äkta Vaniljpulver

Sätt ugnen på 225°C. Blanda alla ingredienserna ordentligt i en bunke. Låt svälla ca 10 min. Dela upp i 9 lika stora delar och rulla först till en boll och sedan till en lång ”mask”. Forma lussebullar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Dekorera eventuellt med russin. Grädda i ugnen ca 7-9 min, håll koll. Låt svalna och njut!

saffransbullar2

English. This morning I experimented until an alternative recipe for saffron buns without gluten and white sugar. Oh, how good they were, had not thought that on the fact that I never tried gluten-free. They were juicy and super delicious but not to sweet, I’ve never liked to sweet pastries. These give me definitely the Christmas feeling and is super easy to do as well as they do not need to ferment. Recipe below the photos!

SAFFRON BUNNS (9)
1 apple, roughly torn
1.5 dl of oatmeal (made by mixing gluten-free oatmeal in a food processor to a flour)
1/2 dl almond flour
1/2 dl coconut flour
2 teaspoons baking powder
2 tablespoons Fiberhusk
1/2 dl coconut sugar
1 teaspoon honey
1/2 teaspoon Himalayan Salt
2 eggs
0.5 g saffron
1 dl organic lactose free quark
2 tsp pure vanilla powder

Preheat the oven to 225 ° C. Mix all the ingredients thoroughly in a bowl. Let swell about 10 min. Split into nine equal parts and roll the first ball and then a long ”worm”. Shape saffron buns and place on a baking sheet with parchment paper. Decorate possibly with raisins. Bake in the oven for about 7-9 minutes, stay tuned. Let cool and enjoy!

Kommentera | Translate


Annons



Laddar