Annons
Annons


Nyttigt fröknäckebröd utan gluten


blogg-knackebrod
God morgon allihop! Hoppas ni är taggade för en ny vecka. Igår bakade jag en gammal favorit – fröknäcke, som jag njöt av denna morgon. Detta bröd är supernyttigt och går att äta precis som det är utan pålägg om man så vill. Det smakar som kex och är ett perfekt snack att ha med i väskan eller liknande.

Annons

Recept fröknäckebröd // Recipe seed crispbread (no gluten)
• 1/2 dl linfrön // 1/2 dl flax seeds
• 1 dl sesamfrön // 1 dl sesame seeds
• 1 dl solrosfrön // 1 dl sunflower seeds
• 1 dl pumpakärnor // 1 dl pumpkin seeds
• 1 dl glutenfria havregryn // 1 dl gluten-free oatmeal
• 1/4 dl kallpressad sesamolja // 1/4 dl cold pressed sesame oil
• 2 dl kokande vatten // 2 dl boiling water
• Himalayasalt // Himalayan salt

Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 150°C och fyll en plåt med bakplåtspapper.
2) Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
3) Koka vattnet och tillsätt detta och oljan i bunken och rör om ordentligt. Låt stå och svälla i ca 15 min.
4) Fyll plåten med smeten och gör så tunt som det går och strö över lite himalayasalt.
5) Grädda i ugnen i ca 45-55 min och låt sedan svalna på plåten innan det bryts till mindre bitar.

//
English translation:
1) Preheat the oven to 150°C and fill a plate with parchment paper.
2) Mix all dry ingredients in a bowl.
3) Boil the water and add this and the oil in the bowl and stir well. Allow to swell for about 15 minutes.
4) Fill the plate with the batter and make as thin as you can and ad himalayan salt.
5) Bake in the oven for about 45-55 minutes. Leave to cool on the plate and then break into smaller pieces.

1 kommentar | Translate


Annons



Laddar