Annons
Annons


RAW Pepparkaksbollar & Saffransbollar


Första advent idag och jag måste tipsa er om ett härligt första adventsbak. Oj oj oj säger jag bara, varning för farligt goda RAW-bollar. Är du som jag och älskar pepparkaksdegen och tycker att det godaste på lussebullen är i mitten där russinet sitter? Då är detta recept något för dig! Hur enkelt som helst och ett perfekt alternativ till allt julgodis som definitivt kommer att älskas av alla.

Annons

Recept för ca 6 st Pepparkaksbollar:
1 dl valfria nötter (jag använde cashewnötter & sötmandlar)
1 tsk mald nejlika
1 tsk kanel
1 krm mald ingefära
5 st dadlar
1 liten klick kokosolja (länk)
Någon droppe vatten
Gör såhär: Mixa nötterna i en matberedare till det blir ett mjöl. Tillsätt resten av ingredienserna till det blir en degklump som går att rulla bollar av. Förvara i kylen eller i frysen.

Recept för ca 6 st Saffransbollar:
1 dl valfria nötter (jag använde cashewnötter & sötmandlar)
0,5 g saffran
5 st dadlar
1 liten klick kokosolja (länk)
Någon droppe vatten
Gör såhär: Mixa nötterna i en matberedare till det blir ett mjöl. Tillsätt resten av ingredienserna till det blir en degklump som går att rulla bollar av. Förvara i kylen eller i frysen.


English. Recipe for about 6 gingerbread balls:
1 dl optional nuts (I used cashew nuts and sweet almonds)
1 tsp ground cloves
1 tsp cinnamon
1 pinch ground ginger
5 pcs dates
1 tsp of coconut oil
1 tbsp of water

Do this: Mix nuts in a food processor until there is a flour. Add remaining ingredients to become a lump of dough that can be rolled balls. Store in the refrigerator or in the freezer.

Recipe for about 6 Saffron Balls:
1 dl optional nuts (I used cashew nuts and sweet almonds)
0.5 g saffron
5 pcs dates
1 tsp of coconut oil
1 tbsp of water

Do this: Mix nuts in a food processor until there is a flour. Add remaining ingredients to become a lump of dough that can be rolled balls. Store in the refrigerator or in the freezer.

Kommentera | Translate


Annons



Laddar