Annons
Annons


Rödbetsbiffar, morotshummusbiffar och grönkålschips


Bild
När man inte hunnit handla eller orka laga massor med mat så får man ta vad man har. Ni som känner mig vet att jag älskar färgglad mat och försöker att alltid ha massor med härliga färger i mina måltider. Rödbetsbiffen blev över från en middag i helgen och kommer med ett utförligt recept om den vid ett senare tillfälle. Resten då? Here we go:

Annons

Grönkålschips:
Grönkålsblad – ekologisk citron – valfri ekologisk olja (jag använde kokosolja + olja från soltorkade tomater) – himalayasalt – cayennpeppar.
Gör såhär: Sätt ugnen på 200°C – Smörj en plåt med kokosolja – Häll över grönkålsblad så de täcker plåten – Pressa över saften av 1/2-1 citron – Skvätt över några teskedar olja från soltorkade tomater – Krydda med cayennpeppar och himalayasalt efter tycke – In i ugnen i ca 15 min tills de blivit lite krispiga (håll koll på tiden, går de för länge så blir de brända).

Morotshummusbiffar (detta är egentligen hummus men kramade ihop till bollar för bildens skull)
Ekologiska morötter – ekologisk citron – soltorkade tomater + oljan – 1-2 msk pumpakärnor – några valnötter/mandlar – spiskummin – himalayasalt – färsk koriander.
Gör såhär: Skala och skiva morötterna och lägg i en matberedare – pressa över saften från 1/2-1 citron – lägg i 1-2 soltorkade tomater + ca 1-2 msk av oljan – Häll över nötterna och fröna – krydda med några färska korianderblad, spiskummin och himalayasalt – Mixa till en hummusliknande konsistens och smaka av med kryddor och citron.

Servera med avokado, tomater och valfria nötter/frön. Njut!

1 kommentar | Translate


Annons



Laddar