Annons
Annons


Rödbetssoppa med kardemumma


Måste dela med mig av ett supergott recept på en rödbetssoppa. Jag brukar aldrig följa recept, men kan inspireras, för saknar alltid ingredienser till orginalreceptet. Därför blev här en egen variant på rödbetssoppa som blev mycket god, ni måste testa!

Annons

Ingredienser (3-4 portioner):
500 g Rödbetor
1 Gul Lök
2 st Vitlöksklyftor
2 msk Rödvinsvinäger
1 liter Vatten
2 tärningar Grönsaksbuljong
2 tsk Honung
1 tsk Kardemumma

Gör såhär: Skala och klyfta rödbetor. Grovhacka den gula löken och vitlöksklyftor och fräs i olivolja i en kastrull några minuter. Fyll på med rödbetor, rödvinsvinäger, vatten, grönsaksbuljong, kardemumma och socker. Koka ca 10 minuter. Mixa sedan soppan slät i en blender, om du använder stavmixer, gör det med en handduk över för annars kommer hela köket bli rött. Smaka av med lite mer rödvinsvinäger, salt och peppar. Servera med en klick matlagningsyoghurt och bröd. Njut!

// English //

Ingredients (3-4 servings):
500 g Beets
1 onion
2 garlic cloves
2 tablespoons Red wine vinegar
1 liter of water
2 cubes vegetable broth
2 teaspoons Honey
1 tsp Cardamom

Do this: Peel beets and clove. Coarsely chop the onion and garlic and fry in olive oil in a pan a few minutes. Fill with beets, red wine vinegar, water, vegetable broth, cardamom and sugar. Boil 10 minutes. Mix then the soup in a blender, if you use a hand blender, do it with a towel over because otherwise the entire kitchen to be red. Season with a little more red wine vinegar, salt and pepper.Serve with a dollop of yoghurt and bread. Enjoy!

Kommentera | Translate


Annons



Laddar