Annons
Annons


Snabb och nyttig middag som nästan tillagar sig själv!


Igår till middag blev det ugnsgratinerade grönsaker med kyckling och en sjukt god tomatsås som min kille gjorde. Rätten tog ca 10 minuter att förbereda och sedan tillagade sig allt av sig självt i ugnen (perfekt när man har ont om tid) förutom såsen. Nedan har ni receptet!

Annons

Ingredienser
Kycklingfilé
Valfria rotfrukter, t.ex. morötter, palsternacka & potatis
Aubergine
Zucchini
Rödlök
Vitlök
Honung
Olivolja
Kryddor: Smoked paprika, vitpeppar, salt och cayennpeppar

Sås: Selleri, lök, vitlök, rödvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, tomatpuré, stark chilisås, honung, curry, salt & vitpeppar.

Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200°C
2) Skiva rotfrukter i smala klyftor. Hacka aubergine, zucchini, rödlök och vitlök i grova bitar och fyll en ugnsform. Blanda med olivolja, ringla över honung och krydda med smoked paprika, vitpeppar, salt och cayennpeppar. Placera mitt i ugnen.
3) Smörj en ugnsform med olivolja och lägg därefter i tinad kycklingfilé. Krydda med samma kryddor som till rotfrukterna. Placera mitt i ugnen bredvid rotfrukterna. Låt stå ca 30-40 min och rör om ett par gånger.
4) Under tiden, gör såsen:

  1. Hetta upp olivolja i en kastrull
  2. Tillsätt hackad lök, vitlök och selleri och låt fräsa en stund, sänk sedan värmen
  3. Krydda med salt, vitpeppar, curry, honung, rödvinsvinäger
  4. Tillsätt tomatpuré, stark sås + konserverade körsbärstomater
  5. Låt puttra tills resten är klart.

5) Servera tillsammans och njut!

 

Kommentera | Translate


Annons



Laddar