Annons
Annons


Superenkel och nyttig lunch eller middag


mat
Detta har blivit en ny favorit hos mig och är så enkel att göra och dessutom både nyttig och mättande. Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°. Smörj en ungsform med kokosolja och placera ut laxfiléerna och krydda med riven citron, citronsaft, himalayasalt och peppar. Stek i ugnen ca 10-15 min tills laxen är genomstekt.

Annons

Under tiden steker du färsk grönkål och rödkål i en klick kokosolja och pressar över lite citronsaft och himalayasalt. Ha inte på högsta värme och rör om ofta så att inget bränns vid. Stek inte för länge så att alla nyttigheter inte försvinner, ju kortare tid desto mer bevaras. Samtidigt ångkokar du (eller steker tillsammans med det andra) sparris och broccoli några minuter. Jag brukar använda en stålsil över en kastrull med kokande vatten i botten och täcker allt med ett lock.

När allt är klart kan du servera med exempelvis quinoa (följ anvisningar på förpackningen) eller annan kolhydratkälla. Har även nästan alltid en liten klick med surkål på tallriken för att få i mig bra bakterier. Det mår magen bra av!

Kommentera | Translate


Annons



Laddar