Annons
Annons


Trevligt fredagsbud


bud1

Blir alltid lika förvånad när det knackar på dörren hehe, det är ju inte så vanligt att det händer oväntat när man bor i lägenhet. Glad blev jag ändå när jag öppnade dörren och det var en härlig fredagspresent!

Annons

Som ni vet är jag inte så mycket för alkohol. Gillar varken känslan att tappa kontrollen eller känslan dagen efter. Min kropp blir helt förstörd åtminstonde tre dagar efter, så jag har helt enkelt bestämt mig för att för mig är det inte värt att dricka alkohol, det är mer negativt än positivt för mig. Självklart händer det ibland, men då är det vid väldigt speciella tillfällen. Det blir ofta lite mer på sommaren.

Därför skulle jag aldrig göra reklam för alkohol, men flaskan i budet jag fick från Lindemans, har lika lite alkohol som en lättöl vilket jag hurrar för (2,2%). Är så glad att det finns alternativ för oss som inte vill dricka, men ändå kanske inte vill känna att man är den ”tråkiga” som inte dricker på en fest. Då är ju ett alkoholfritt alternativ toppen men man har ändå med sig flaskan.

Tyvärr är vårt samhälle uppbyggt just så, att dricker man inte är man tråkig, men det har jag bestämt mig för att fullständigt strunta i om någon skulle ha mage att tycka det. Den personen är inte det en riktig vän för mig. Tycker snarare att det är sorgligt för de som försöker få en att dricka, trots att man inte vill. Enligt mig bestämmer vi själva vad vi väljer att stoppa i kroppen och ingen annan har rätt att lägga sig i det beslutet. Samma sak gäller mat och allt annat som människor gärna vill påpeka och döma en för. När jag var yngre var detta jobbigare med alla kommentarer om t.ex. ”varför äter du alltid så nyttigt?” etc. Som om det skulle vara någonting negativt? Det positiva är att ju äldre jag blir, så upplever jag att det blir lättare att stå på mig, även om det inte borde vara ett problem från första början.

Hur ser ni på alkohol? Har ni lätt att säga nej om ni inte vill dricka eller blir ni övertalade ändå? Eller kost överlag, brukar era kompisar påpeka hur ni äter?

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar