Annons
Annons


Vegetarisk Quorn Bowl med majsdipp & rött ris


God kväll kära ni, hoppas helgen har varit grym! Det har varit fantastiskt väder så vi har spenderat mycket tid åt att vara utomhus i form av långa promenader. Natten till idag var en riktig tortyrnatt, Nicolas vaknade 1 gång i timmen hela natten, snacka om att man blir förstörd som människa. Men som tur är har jag världens gulligaste pojkvän som tog ut honom i vagnen kl. 5.55 imorse så att jag fick sova ut några timmar till. Resten av dagen har vi tagit det lugnt, pysslat hemma, promenerat och fått besök av min pappa och hans fru.

Annons

Nu har vi precis ätit en väldigt god middag som jag fick budat till mig i veckan från Quorn och nedan har ni receptet, det var väldigt gott!!

Ingredienser
1 paket Quorn Strimlor (300g)
2 dl rött ris
1 avokado
2 tomater
100g blandad sallad
200g svarta bönor
1 lime
Salt & Peppar
Olja till stekning

Recept Majsdipp
300g majskorn på burk, avrunna
½ citron
1 dl cashewnötter
2 msk olivolja
1 tsk chiliflakes
Salt & Peppar

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, häll av vattnet och håll varmt.
  2. Hetta upp olja i panna på medelvärme och stek Strimlorna gyllene cirka 6-8 minuter. Salta och peppra.
  3. Gröp ur avokadorna, dela dem och tomaterna grovt. Pressa över saften från limen.
    Mixa alla ingredienser till majsdippen slätt med mixerstav.
  4. Servera Strimlor, ris, avokado- och tomatsallad, svarta bönor och sallad i en djup tallrik. Toppa med majsdipp, lite flingsalt och svartpeppar.

BOWL_QUORN

// English //

Recipe
1 package Quorn strips (300g)
1 cup red rice
1 avocado
2 tomatoes
100g mixed salad
200g black beans
1 lime
Salt & Pepper
Oil for frying

Recipe Corn Dip
300g canned corn kernels, drained
½ lemon
1/2 cup cashews
2 tablespoons olive oil
1 tsp chiliflakes
Salt & Pepper

Cook the rice according to the package instructions, drain and keep warm.
Heat the oil in a pan over medium heat and fry golden slivers approximately 6-8 minutes. Salt and pepper.
Scoop out the avocados, share them, and the tomatoes coarsely. Squeeze the juice from the lime.
Mix all the ingredients to majsdippen plains with hand blender.
Serve strips, rice, avocado and tomato salad, black beans and salad in a deep platter. Top with corn dip, a little sea salt and black pepper.

Kommentera | Translate


Annons



Laddar