Annons
Annons


Förändrad kroppsbild efter att ha fått barn


 Innan jag fick barn var jag rätt hård mot mig själv. Främst min kropp. Jag har alltid fått träna på mitt mindset och försökt att vara nöjd med den jag är och hur jag ser ut, men det är inte alltid lätt i den här världen. När man ständigt påminns om alla som är ”bättre”, ”framgångsrikare” eller ”vackrare” än en själv. Jag kunde stirra mig blind på kroppsdelar jag ogillade, till exempel mina överarmar. Jag har alltid avskytt dem.

Annons

När jag var gravid var jag sjukt orolig för hur kroppen skulle förändras. Tänkte att allt skulle bli till det sämre och att jag skulle vara förstörd för alltid.

Så fel jag hade.

Så här i efterhand är graviditeten det bästa som hänt mig. Jag har blivit mer avslappnad i allt. Jag stirrar mig inte blind på mina kroppsdelar, utan tycker inte det är så viktigt längre. Livet är så mycket större på något sätt. Som om inte det vore nog, tycker jag även mer om kroppen än tidigare, trots att jag varit mer vältränad, haft högre sittande bröst och fastare rumpa. Jag har pratat med fler som fått barn och känner likadant, att relationen till kroppen har blivit till det bättre. Är det inte fantastiskt!

Samtidigt som tankarna om kroppen blivit bättre, har jag även fått en mer sund inställning till mat. Jag har bättre balans, äter varierat och utan förbud eller måsten. Det var någonting som jag kämpade otroligt mycket med förut, nu kommer det automatiskt.

Orsaken till varför det blivit så här? Har inte alla svar men tror att en del kan handla om tid. Man har inte längre den tiden att fundera så mycket över sådana saker. En tanke som tidigare kunde bli ett världsproblem för en själv, är nu en litet som ett sandkorn sett till vad som är viktigt just nu. Typ ”har Nico fått mat”, ”finns det något på golvet han kan sätta i halsen”, ”oj nu bajsa han” etc.. Haha!

Är väldigt glad och tacksam över livets överraskningar och förändringar. Både positiva och negativa.

Kan vi inte lova oss själva att börja vara snällare mot oss själva? Vi är ju grymma som vi är!

Ni som har barn, hur har er kroppsbild förändrats?

 

Följ mig på instagram här >> @shakeforshape

2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar