Annons
Annons


Hur jag trodde det skulle bli att vara förälder – och hur det faktiskt blev…


Man har ju alltid tankar och idéer om hur ens framtid kommer se ut. Kan tänka mig att någonting många funderar på är hur det kommer bli när man är gravid och får barn.

Läs om hur jag trodde min graviditet skulle bli och hur det blev här >>

Annons

Tänkte även dela med mig av några tankar jag hade innan jag fick barn och hur det blev i verkligheten!

”Nyfödda bebisar behöver sova 16-18 timmar om dygnet, så man har massor av tid att vila/göra saker”
Hur det blev: Nja alltså Nicolas sov nog så mycket men han sov PÅ MIG haha. Det gick inte att lägga honom på rygg själv för att sova de första veckorna, förutom i vagnen när den rullade. Stannade man vagnen så vaknade han. Tur att det blev bättre sen 🙂

”Jag kommer verkligen inte köpa massa leksaker, så otroligt onödigt och dessutom blir det stökigt”
Hur det blev: Leksaker är ju hur bra som helst! Då kan man få smita in på toa eller göra något annat de 5 minuter som han underhåller sig själv. Ju fler desto bättre. Numera är vardagsrummets golv fyllt av babygym, babysitter, bollar, tåg och klossar.

”Jag kommer köpa allt begagnat, typ vagn, kläder – ja allt!”
Hur det blev: Ett av de största tidsfördriven är ju att hänga i gallerior, dah! Det är inte alls lika roligt att shoppa till sig själv längre, mycket roligare att köpa till Nicolas.

”Åh, jag längtar till Nico blir lite äldre. Då kommer han bli mer självständig och vilja leka mer själv”
Hur det blev: Ju äldre Nicolas blir, desto mer medveten blir han och dessutom krävande. För att inte tala om den egna viljan (starka!). Mucka inte med en bebis 🙂 Han behöver framförallt stimulans från mig eller Magnus. En leksak går bra en kort stund om man kollar bort, men om man kollar på honom när han leker med leksaken – då kan han leka hur länge som helst.

”Det här med att prata bajs som alla pratar om att man kommer göra, kommer inte vi göra”
Hur det blev: Nu ska ni få höra den vanliga hälsningsfrasen mellan mig och Magnus: ”Hej älskling, hur mår du? Hur mår lilleman? Har han bajsat idag?”.. Behöver inte kommentera mer 🙂

”När vi får barn ska han sova i en egen säng i ett eget rum, det är det bästa för alla”
Hur det blev: Hur skulle man kunna ha sin lilla gosebebis i ett annat rum? Det är ju så himla mysigt att sova nära sin bebis. Till en början hade vi en ”bedside crib” och när vi sedan bytte till spjälsäng kändes avståndet enormt, där den stod 1/2 meter från min sida av sängen. Så nu har vi tagit bort ena sidan på spjälsängen och ställt den intill vår säng igen. Mycket mysigare <3 Vi vuxna vill ju inte sova i varsina sängar, utan nära. Så varför skulle man placera sin nyfödda bebis långt ifrån sig själv, som förmodligen behöver ännu mer närhet (anser jag)?

Summa summarium – inget blev riktigt som jag föreställt mig, vilket faktiskt är väldigt härligt. Älskar att livet inte är förutsägbart och att man ständigt utmanas!

Stämde er bild av graviditeten/att få barn överens med hur det sedan blev?

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar