Annons
Annons


KVÄLLSNJUTNING, EGENTID OCH MINSKAT SÖMNBEHOV


Vet ni vad! Jag har alltid varit en riktig morgonmänniska, aldrig orkat ligga kvar i sängen trots att jag ibland vaknar vid 4-snåret. Blivit rastlös och hungrig och varit tvungen att stiga upp. Så är det även idag. Och, fram till nyligen har jag  tyckt att kvällar varit totalt meningslösa, att det är skönare att lägga sig tidigt för att vara pigg dagen efter. Har aldrig förstått grejen med kvällar.

Annons

Fram tills för några veckor sedan.

Helt plötsligt fullkomligt älskar jag kvällar, lugnet. Till och med Magnus går in och lägger sig tidigare än vad jag gör. Har aldrig hänt innan. Jag skulle inte däremot inte påstå att jag fortfarande älskar morgnar lika mycket, men jag hatar dem inte heller. Dem är vad de är helt enkelt. Men jag gillar morgnar fortfarande.

På kvällen kan jag äntligen slappna av en stund, inga måsten, inga blöjbyten eller ta hand om saker. Bara vara. Bästa egentiden just nu. Vill vara uppe så sent jag bara orkar, för att samtidigt orka gå upp allt ifrån 5.30 och framåt. Men vet ni vad, jag orkar, även om jag bara får sova 5-6 timmar på natten! Innan jag fick barn behövde jag minst 8 timmar för att inte vara ett vrak, men nu vet jag att jag klarar dagen ändå på mindre sömn. Så fantastiskt coolt.

Och den där tiden på kvällen, den är värd att vara något tröttare för!

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar