Annons
Annons


Lätt och nyttig hemmagjord granola


granola2
God morgon! Idag vaknade en liten feberfri solstråle kl. 4.30 och då var det bara att gå upp. Snacka om att det är som dag och natt att ta hand om en sjuk vs. frisk bebis. Äntligen är han frisk!

Det fyllde mig med inspiration och energi så imorse fick han vara med mig och göra hemmagjord granola som jag toppade min grekiska yoghurt med. Så himla gott!

Annons

Hemmagjord Granola: 
1 dl Havregryn
1/2 dl Cashewnötter
1/2 dl Pistagenötter
1/2 dl Kokosflarn
1/2 dl Solroskärnor
2 msk Chiafrön
1/2 dl Dinkelpuffar
1/2 dl Branflakes
1/2 dl Vatten
3 msk Rapsolja
2 msk Honung
1 msk Kardemumma
Himalayasalt

Gör så här: 
1) Sätt ugnen på 150°C
2) Blanda ihop alla nötter och frön i en bunke.
3) Fyll på med vatten, olja, honung, kardemumma och himalayasalt. Rör om ordentligt.
4) Placera på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Rör om några gånger.
5) Klart! Förvara i en glasburk med lock.

// English //

Homemade Granola:
1 dl rolled oats
1/2 dl cashews
1/2 dl Pistachio
1/2 dl Kokosflarn
1/2 dl sunflower seeds
2 tablespoons chia seeds
1/2 dl Dinkel ottoman
1/2 dl branflakes
1/2 dl water
3 tbsp rapeseed oil
2 tablespoons honey
1 tablespoon cardamom
Himalaya salt

Do this:
1) Preheat the oven to 150°C
2) Mix all nuts and seeds in a bowl.
3) Fill with water, oil, honey, cardamom and Himalayan salt. Stir well.
4) Place on a baking sheet with parchment paper and bake in the oven for about 25-30 minutes. Stir a few times.
5) Enjoy! Store in a glass jar with a lid.

Kommentera | Translate


Annons



Laddar