Annons
Annons


När livet sakta men säkert börjar komma tillbaka efter 1,5 år


Nu är Nicolas runt 10 månader och det är först nu (sedan någon månad tillbaka), som livet har börjat kännas lite mer som tidigare. Med det menar jag till exemel:

• Att inte behöva gå och lägga sig när han lägger sig på kvällen (runt 19) för att orka vara någorlunda människa dagen därpå.

Annons

• Att på grund av ovan nämnda, börjar jag och M äntligen få tid till varandra på kvällarna igen. Vi kan umgås, kolla TV eller bara vara och gå och lägga oss runt 22-23-tiden och ändå vara pigga runt 6 dagen efter!

• Äntligen får vi sova nästan hela nätter, sedan Nico äntligen tog napp. Nu förstår vi hur bra alla föräldrar haft det med bebisar som haft tumme/napp från början haha. DRÖM!

• Jag ammar inte längre vilket faktiskt är otroligt skönt, även om det var väldigt mysigt att göra det. Är väldigt tacksam över det att det fungerade så bra för oss.

• Nico är lika pappakär som mammakär just nu, vilket gör att det inte längre är ett problem när någon av oss är borta. Båda kan natta och ta nätterna, vilket gör att det är ok att gå ut med sina vänner igen, utan att ha dåligt samvete för att det skulle bli ramaskri hemma.

• Varför jag skriver 1,5 år är för att min graviditet var tuff då jag mest var sängliggandes pga lågt blodtryck och foglossning. Dagen efter förlossningen var allt det som bortblåst och nu känns min kropp verkligen som innan igen.

Det är svårt att föreställa sig hur livet med barn blir och för mig var det lite av en chock, men mycket positivt såklart. Men helt ärligt har det varit jobbigt att ha känt sig så ”låst”, det är ju ingenting jag upplevt tidigare. Samtidigt har jag aldrig känt så stor mening och syfte med livet som jag gör nu. Det tog ett tag men nu älskar jag att vara mamma! Det känns dessutom som att den första tiden var någonting man bara ska ta sig igenom och det är nu det på riktigt börjar. Påstår inte att jag tror det blir lättare (tänk när trotsåldern slår in haha), men att livet överlag blir mer och mer normalt, man börjar jobba igen, han börjar på dagis etc. Mer rutiner.

Ni som har äldre barn, har jag rätt eller är jag ute och cyklar?


Denna bild är tagen någon timme efter att Nico föddes. Den bästa och häftigaste dagen i mitt liv <3

 

Följ mig på instagram här >> @shakeforshape

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar