Annons
Annons


Nordiska Superbär!


Det har ju länge varit trendigt att använda superbär i pulverform allt ifrån Amazonas till Japan. Om jag får spå in i framtiden så känns det som vi börjar få upp ögonen för superbär som finns lite närmare oss. Vi har ju faktiskt några superbär även i vårt kalla land. Tydligen är det så att när solen lyser mindre på bär och frukt så behåller de mer näringsämnen. Några av våra superbär är ju blåbär, lingon och havtorn.

Annons

Därför passade jag på att göra en grön smoothiebowl boostad med nordiska superbäret havtorn. Supergott! Visste ni att ett litet havtorn bär innehåller lika mycket C-vitamin som en hel apelsin?!  Havtorn är även bland annat rikt på de nyttiga fleromättade fetterna Omega 3 & Omega 6. Receptet hittar ni nedanför bilderna!

RECEPT
1,5 dl fryst Mango
1 näve Grönkål/Spenat
1 Apelsin
1/2 Citron
1 dl kallt Vatten
1 tsk Havtornspulver (mitt kommer från ett finskt märke som heter Berryfect)

Mixa ingredienserna i en blender. Fyll en skål och toppa med till exempel jordgubbar, kokos, chiafrön, blåbär och puffad quinoa. Njut!

— // English // —

RECIPE
1.5 dl frozen mango
1 handful kale / spinach
1 Orange
1/2 Lemon
1 dl cold water
1 teaspoon of sea buckthorn Powder (center comes from a Finnish brand called Berryfect)

Mix the ingredients in a blender. Fill a bowl and top with, for example, strawberry, coconut, chia seeds, blueberries and puffed quinoa. Enjoy!

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar