Annons
Annons


Så här lätt är det att äta nyttigt på semestern!


Hur tänker ni med mat på semestern? ”Unnar” ni er eller äter ni extra nyttigt? Äter ni som vanligt? Vore kul att veta!

Jag tillhör nog den kategorin som äter ganska likt som jag gör hemma, men unnar mig extra mycket frukt och grönt. Jag har väldigt liten aptit när det är varmt, kan knappt äta i solen utan måste sitta i skuggan för att få i mig någonting. Därför blir oftast frukosten och middagen dagens största måltider för då är det svalare, däremellan blir det bara sallad, kanske en glass och frukt.

Annons

Vi bort ju i mina föräldrars hus här nere och då äter vi den mesta maten hemma. Det är också enklast med Nico. När vi handlar passar jag på att handla massor av frukter och bär som annars är svindyrt hemma i Sverige. När det finns mycket frukt och grönt framme så är det större risk att jag tar en frukt än äter något jag måste förbereda. Därför tycker jag det är väldigt lätt att äta extra hälsosamt på semestern.

När vi äter på restaurang älskar jag att beställa fiskrätter, då den är fångad lokalt, eller så blir det någon fräsch sallad. Har ni tänkt på hur mycket godare sallad smakar i varmare länder?

Till frukost frossar jag oftast i frukt och bär och äter någon god fet yoghurt. Har man inte tillgång till mixer är det minst lika gott att skiva frukten och äta som den är.

Nu kom precis Magnus hem från sin springtur i den heta solen och Nico sover. Så ska vara lite social. Ha en fin dag!

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar