Annons
Annons


Tips för att bryta negativa tankar!


”Be kind to yourself. Your body hears everything your mind says”.

Har ni tänkt på hur lätt det är att kritisera sig själv? Tänk om vi skulle vara så elaka mot andra, som vi ibland tänker om oss själva.

Annons

Jag är en person som har väldigt höga krav på mig själv och är samtidigt den första att klanka ner på mig själv och känna mig ”misslyckad”, när jag inte är 100% nöjd med någonting. Men, på senare år har jag faktiskt börjat lära mig mitt tankemönster och försöker vända om tankarna så fort jag märker att jag börjar tänka negativt om mig själv. Nedan har ni mina bästa tips!

  1. Första steget är att börja identifiera sina tankar och lägga märke till vad det är man faktiskt tänker. Så kan man upprepa för sig själv att ”nu tänker jag en negativ tanke om det där eller det där”. Lägg märke till känslan i kroppen när du tänker den tanken.
  2. När man identifierat sin negativa tanke så är mitt bästa tips att vända den till någonting positivt. Istället för att tänka ”jag är inte bra på det där” eller ”jag gillar inte det där”, så tänker man istället ”jag skulle vilja bli bra på det där” och ”det där skulle jag gilla att göra istället”. Lägg märke till känslan när du tänker de omvända meningarna.
  3. Mitt tredje tips är att börja tänka på positiva saker i livet eller händelser som varit roliga. Saker som man uppskattar, platser som man får energi av att vara på eller vänner och familj.
  4. Det sista tipset är att försöka släppa dåtid och framtid och vara i nuet. Att se sig omkring, lyssna på ljud, dofta etc. Det kräver lite träning men är någonting som kan hjälpa väldigt mycket.

Hoppas tipsen hjälper när ni kört fast. Jag hade en riktigt negativ tankebana precis som jag vände om på ovan skrivna sätt och kände att jag ville dela med mig! Har ni några tips?

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar