Annons
Annons


Dan före dan före…


God morgon! Hoppas helgen varit härlig. Har ni fått ledigt ännu? Jag har tre veckors ledigt från skolan vilket känns skönt, det blev en intensiv vecka när vi var tvinga att vara på föreläsningarna varje dag. Hur skumt är det inte att det är 12 grader ute i slutet av december? Det är ju lika ”varmt”som när det var midsommar. Kanske ska man gå med bara ben ändå? Hehe..

Annons

Trots den uteblivna snön tycker jag ändå att julen är mysig och ser fram emot att fira med nära och kära. Vet ni vad, jag och min kille har bestämt att vi inte ska köpa några julklappar i år. Vi brukar i och för sig inte köpa presenter till varandra utan åker på resor eller gör saker ihop. Jag är verkligen inte en materialist och inte han heller. Båda är emot konsumtionshetsen som råder vid högtider och jag anser att man tappar de värden som är viktiga i livet, när fokus hamnar på masskonsumtion. För mig är det viktigare att fokus hamnar på att umgås med familjen.

Alla får ju göra som de vill men jag är glad att jag och min kille har samma syn på det. Jag mår personligen dåligt av att ha mycket saker hemma som inte används. Självklart tycker jag om att ha fina saker och köper såklart kläder, väskor, skor och inredning. Skillnaden är att jag gör det när jag hittar något fint eller har ett behov, inte för att det är julafton och fokus hamnar på antal paket under granen. Brukar jämföra mitt liv och mina saker med en ryggsäck, ju mer saker jag har, desto tyngre får jag släpa på. Någon som känner igen sig? Eller låter det helt galet haha? Skulle vara så kul att få veta 🙂


English. Good morning! Hope the weekend was lovely. Have you got time off yet? I have three weeks off from school, which feels good, it was an intensive week when we were force to be on the lectures every day. How weird is it that it’s 12 degrees outside in late December? It is just as warm” as when it was midsummer. Maybe I should go with bare legs now? Hehe..

Despite the lack of snow, I feel that Christmas is cozy and look forward to celebrating with loved ones. You know what, me and my boyfriend have decided that we should not buy any Christmas presents this year. We usually don’t buy gifts for each other on christmas etc, we use to go on trips or doing things with together. I’m really not a materialist, and neither is he. Both are against the consumption frenzy prevailing at festivals and I think you lose the values that are important in life, when the focus is to mass consume. For me it is more important to focus on spending time with family.

All have to do as they wish but I‘m happy that me and my guy has the same view of it. I feel personally bad to have a lot of things at home that are not used. Obviously, I like to have nice things and buying of course clothing, bags, shoes and decoration etc. The difference is that I do it when I find something nice or have a need, not because it is Christmas Eve and the focus is to have a large number of presents under the tree. I often compare my life and my things with a backpack, the more things I have, the heavier I get lag on. Anyone who recognize themselves? Or does it sounds crazy haha? I’d love to hear 🙂

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar