Annons
Annons


”Eat your greens” smoothie med spenat & pure greens


DSC08320
God morgon, så härligt det är med måndag igen. Vet inte om det bara är jag men jag älskar måndagar för då får man komma in i rutiner igen. Det blir alltid lite slappt på helgen och ingen riktig struktur tycker jag. Det behövs såklart också men det är just därför jag uppskattar nystarten på måndag också, som att man startar om datorn och börjar om från noll.

Annons

Idag står det föreläsning och plugg på schemat och kanske lite jobb senare om jag hinner. Det är verkligen fantastiskt skönt att plugga när man jobbat heltid sedan studenten. Att få planera min tid lite hur jag vill och ha ”frihet under ansvar” passar mig så mycket bättre än att sitta framför en dator 9-17. Jag tror till och med att jag blir effektivare och får mer gjort.

Måndagen till ära startar jag med en bomb av nyttigheter beståendes av en smoothie innehållandes:

• 1 näve spenat
• 1/2 dl ananas
• 1/2 dl fryst mango
• 1/2 banan
• 1 tsk macapulver (länk)
• 2 tsk Super Greens (länk)
• 2 cm ingefära
• 1/2 citron
• 1 dl vatten/kokosvatten
• 1/2 tsk cayennpeppar

Toppar med mullbär, gojibär och kokosflarn. Man behöver inte ha i alla pulver och kryddor men jag gillar att få en extra boost som renar systemet och sätter igång förbränningen på morgonen.

Lite kort om de olika: Ingefära = bra för förbränningen och är inflammationshämmande. Citron = detoxar/renar kroppen. Cayennpeppar = bra för cirkulation och matsmältningen. Purley Greens = Bra för allt typ och innehåller proteiner, mineraler, vitaminer, enzymer och klorofyll. Macapulver = Bra för ämnesomsättning och ger energi då det innehåller vitamin C, kalium, kalcium, järn, zink, koppar, mangan och jod.

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar