Annons
Annons


Grillad avokado med vitlök, räkor och körvel


shakeforshape_ica4
Igår när jag kom hem stod en trälåda och en kylbox utanför min dörr och det var ett härligt bud från ICA med recept och ingredienser för att laga en härligt somrig grillmåltid. Det passade perfekt för idag kände jag och min kille för att äta hemma. Så jag slängde ihop ingredienserna till rätten och jag måste säga att det blev riktigt gott. Har aldrig tänkt på tanken att grilla avokado? Och jag som älskar avokado!

Annons

Tydligen är det inte så vanligt att vi svenskar vågar prova på nya frukter/grönsaker att grilla men om man ska följa hälsostrenden så ska man testa Grillananas, Grillvitlök, Grillsnackmorot, Pimiento de Padron och Grillcitron.

Detta recept kommer definitivt att göras om igen, en perfekt vegetariskt förrätt/varmrätt (om man tar bort räkorna). Receptet hittar ni nedanför bilderna.

shakeforshape_ica3 shakeforshape_ica1
Grillad avokado med räkor, vitlök & körvel (4 portioner):
• 1 vitlöksklyfta
• 2 tomater
• 1 kruka körvel
• 1/2 citron
• 150 g skalade räkor i lake (avrunnen vikt)
• 3 msk olivolja
• salt & svartpeppar
• 2 mogna avokado

1) Skala och riv vitlöken. Dela, krama ur kärnorna och tärna tomaterna fint. Skär körveln grovt. Riv det ytterska av skalet från citronen och pressa ur saften. Låt räkorna i laken rinna av väl.
2) Blanda vitlök, tomater och körvel med olivolja, citronskal och -saft. Vänd ner räkorna och krydda med salt och peppar.
3) Dela och kärna ur avokadon. Grilla dem med snittsidan ner ca 3 minuter.
4) Fyll den grillade avokadon med räksalladen.

Det finns massor av mer inspiration på grillrecept på ICAs receptsida.

_ _ _ _
/  E n g l i s h  /

Grilled avocado with shrimp, garlic and chervil (4 servings):

• 1 clove garlic 

• 2 tomatoes

• 1 bunch chervil 

• 1/2 lemon

• 150 g peeled shrimp in brine (drained weight)

• 3 tablespoons olive oil 

• Salt and pepper

• 2 ripe avocado
1) Peel and grate the garlic. Squeeze out the seeds and dice the tomatoes finely. Cut the chervil rough. Tear the shell from the lemon and squeeze out the juice. Let the shrimp in the lake drain well.

2) Mix garlic, tomatoes and chervil with olive oil, lemon zest and lemon juice. Fold in the shrimp and season with salt and pepper.

3) Cut the avocado in two pieces and seed the avocado. Roast each half with the ”green” side down about 3 minutes. 

4) Fill the grilled avocado with the shrimp salad.
– Free from gluten, lactose, milk protein and egg –

Kommentera | Translate


Annons



Laddar