Annons
Annons


Hemmagjord glass doppad i choklad


glass-blogg-3
God eftermiddag/kväll! Idag gick jag upp supertidigt för att åka till skolan och har sedan pluggat hela dagen så ber om ursäkt för dåligt bloggande. Hoppas ni mår bra!

Jag har fastnat lite för det här med glass för tillfället, tänk att det är så enkelt att göra något så gott och dessutom hälsosamt!? Det enda som krävs är några få ingredienser och glassformar. Jag hittade mina glassformar på Panduro Hobby.

Annons

Recept glass (2 st):
• 2 bananer
• 1 tsk äkta vaniljpulver
• 1 msk jordnötssmör (kan uteslutas)
• 1-2 dadlar

1) Mixa allt i en mixer och fyll upp glassformar och frys i minst 4h innan du du fortsätter med receptet.
2) Smält mörk choklad eller gör en egen choklad genom att blanda ca 1 msk kokosolja, 1 tsk honung och 1 msk raw kakaopulver i en kastrull. Värm på låg värme och rör om tills det blivit en jämn smet.
3) Ta ur glassarna ur formarna och doppa i den smälta chokladen. Strössla direkt över kokosflarn och låt stelna (tar endast någon minut). Frys igen eller servera direkt.

Kommentera | Translate


Annons



Laddar