Annons
Annons


Raw ”Oreos”


De här kakorna är sjukt goda och påminner verkligen om Oreos och är därför ett perfekt nyttigare alternativ 🙂

INGREDIENSER KAKAN
1 dl Pecannötter
2,5 dl färska (urkärnade) Dadlar
3 tsk Raw Kakaopulver
1 tsk äkta Vaniljpulver
1 krm Himalayasalt

Annons

INGREDIENSER FYLLNING
2,5 dl Cashewnötter (blötlagda minst 2-3 timmar)
1 tsk Raw Organic Kokosolja
1 tsk äkta Vaniljpulver
1 tsk Honung

1. Gör Kakan: Mixa alla ingredienser till ”kakan” i en matberedare tills det blir en deg (den brukar lossna från kanterna och bli som en boll när den är klar). Rulla sedan degen till små lika stora bollar och pressa sedan ut till lika stora platta cirklar. Alternativt kan man kavla ut degen och använda en pepparkaksform. Frys någon timme tills de blir fasta.

2. Gör fyllningen: Häll av vattnet från cashewnötterna och häll i dessa samt resterande ingredienser till fyllningen i en matberedare tills konsistensen blir krämig och len. Detta kan ta ett tag. Fyll sedan ena halvan av kakan med fyllning och sätt sedan på den andra halvan som lock. Upprepa detta på alla kakor. Förvara sedan kakorna i frysen. Njut!

___
English. These cookies are so delicious and reminds really of Oreos and is therefore a perfect healthier alternative 🙂

INGREDIENTS COOKIE
1 dl Pecans
2.5 dl fresh (pitted) Dates
3 tsp Raw Cacao Powder
1 tsp pure Vanilla Powder
1 pinch Himalayan Salt

INGREDIENTS FILLING
2.5 dl Cashew (soaked for at least 2 hours)
1 tsp Raw Organic Coconut Oil
1 tsp pure Vanilla Powder
1 tsp Honey

1. Make cake: Mix all the ingredients to ”cookie” in a food processor until it becomes a dough (it tends to come off from the edges and become like a ball when it’s ready). Then roll the dough into small equal-sized balls and then squeeze out to as large flat circles. Alternatively, roll out the dough and use a cookie cutter. Freezer for an hour until they become solid.
2. Make the filling: Drain the cashew nuts and pour into these and the remaining ingredients for the filling in a food processor until the consistency is creamy and smooth. This can take a while. Then fill one half of the cake with filling and then on the other half as a lid. Repeat this on all the cakes. Then store the cookies in the freezer. Enjoy!

2 kommentarer | Translate


Annons



Laddar